Wederom parochianen betrokken bij ongeval

Vandaag had weer een ernstig ongeluk plaats waarbij verscheidene parochianen betrokken waren. Op zondagnamiddag, terugkerende van een ziekenbezoek aan Jo Verstappen in Heerlen, werd de volkswagen van Cor Custers uit Weert, waarin gezeten waren de verloofde van Jo Verstappen, genoemde Cor Custers en zijn verloofde Nellie Verstappen, verder Trees Verstappen en haar verloofde Wiel Kierkels, bij een inhaalmanoeuvre op de E9 nabij Roosteren, geramd door een “wegpiraat” uit Roermond. Deze ongeduldige mal met een sterke wagen wilde de inhalende V.W., rijdend langs een file van auto’s, langs de rechterzijde passeren. Toen hij rechts niet verder kon en dreigde op zijn voorrijder te botsen, ging hij weer links inhalen, er was te weinig ruimte in het drukke verkeer, en ramde daarbij de V.W. De zwaar bezette wagen begon te slingeren, ging enige keren over de kop en tuimelde van het talud naar beneden. Zelf ging hij ook over de kop en bleef op zijn kop liggen. Wonder boven wonder kwamen allen met betrekkelijk lichte kwetsuren er vanaf. W. Kierkels was er nog wel het ergste aan toe met een gescheurde 12e ruggegraatswervel. Allen hadden natuurlijk meer of minder schaafwonden en kneuzingen. Vier van de inzittenden moesten worden opgenomen in het ziekenhuis te Sittard voor verschillende weken. De chauffeur en de verloofde van Jo Verstappen kwamen er het beste vanaf.

Tags: ,