Bankroof

Bron : De volkskrant
Rovers vluchten met 7 mille

(Van onze correspondent)
LEVEROY, 1 febr. ” Vrijdagavond om vijf minuten over zes zijn drie met jachtgeweren gewapende en met nylonkousen vermomde mannen het gehouw van de boerenleenbank in Leveroy (gemeente Keipen) in Limburg binnengestapt. Ze eisten van de kassier M. van Gemert (28) al het geld.

Twee klanten van de bank werden door een van de rovers gedwongen met de handen omhoog en het ‘gezicht naar de muur te gaan staan. Na enig aarzelen pakte de heer Van Gemert uit zijn bureaula bankbiljetten voor een totaalbedrag van 7000 gulden. Hij gaf het geld aan het drietal dat een soort Duits mompelde.
De overvallers verdwenen in een voor de bank geparkeerde witte Ford Taunus die vermoedelijk in Duitsland was gestolen. Twee kilometer verder vloog de wagen uit de bocht en kwam in een weiland terecht. De drie mannen zijn toen naar alle waarschijnlijkheid te voet verder gevlucht. De voorzitter van de boerenleenbank te Leveroy, de heer Naus, zat op het dak van zijn huis recht tegenover de bank toen de overval plaatsvond. Hij was in het schemerdonker bezig de antenne van de televisie te repareren. De heer Naus had de witte auto voor de deur zien staan maar er verder geen aandacht aan geschonken.


Leeuwarder courant

Buit 4800 gulden Overval op bank in Limburgse gehucht Leveroy
(Van onze correspondent in Roermond)
Bankrovers hebben gisteravond het kantoor van de boerenleenbank in het wat afgelegen Limburgse gehucht Leveroy als doelwit gekozen. Drie gemaskerde mannen dwongen onder bedreiging met geweren kassier W. M. J. van Gemert (26) een bedrag van 4800 gulden af te geven. Zij verdwenen na de overval snel in een gereedstaande ” vermoedelijk gestolen ” Duitse auto. Een vierde persoon hield die auto tijdens de enkele minuten durende bankroof gereed om weg te rijden.
De rovers maakten zon haast met wegkomen dat ze na nauwelijks een kilometer met hun voertuig uit een flauwe bocht vlogen. De auto dook half een akker in en de bankrovers — zo wezen sporen uit — vluchtten te voet verder. De kassier hielp gisteravond net de twee eerste klanten, toen drie mannen met geweren de hal binnenstapten. Zij hadden nijlonkousen over hun hoofden en waren verder gekleed in overalls. De cliënten werden met de handen op de rug tegen de muur gezet.
Ik heb het allemaal maar vaag gezien. Ik heb eigenlijk maar één man goed gezien. Je raakt wel even van de kook bij het zien van die wapens”, aldus vertelde de heer Van Gemert.

Tags: ,